Trendwatcher

Op deze pagina vind je een overzicht van mijn lezingen.

Ik ben trendwatcher digitale technologie en auteur van 4 boeken, onder andere over Bitcoin Blockchain en kunstmatige intelligentie. Ik ben professioneel spreker en alumnus van het gerenommeerde opleidingsinstituut Singularity University in Silicon Valley en tevens veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, NPO1, BNR nieuwsradio, de Volkskrant en het Financieele Dagblad.

Contact opnemen

Lezing TechTrends in het jaar 2030.

Digitale technologie is vaak ontwrichtend. In deze lezing vertel ik over de meest belangrijke digitale technologieën. Welke maken impact en welke gaan dat nog doen? Een lezing over technologie met het accent op de zakelijke toepassing, zonder de impact op samenleving en mens uit het oog te verliezen.

Lees verder

Lezing Kunstmatige intelligentie

De trend is glashelder: we zijn in een tijdperk beland waarin computersystemen zelflerend zijn geworden. Ze gaan ons beter snappen dan wij onszelf en veel menselijke vaardigheden van ons overnemen. Kunstmatige intelligentie gaat de wereld werkelijk veranderen. Wat kun je hier nou mee? En wat zijn de positieve en negatieve gevolgen?

Lees verder

Lezing Bitcoin Blockchain

Bitcoin Blockchain is een open source en peer-to-peer systeem voor transacties. Een nieuwe vorm van transactietechnologie. Ik kocht mijn eerste bitcoin in 2013. Ik schreef het eerste Nederlandstalige boek over Blockchain in 2015. In deze lezing de technologie, de kansen en de knelpunten.

Lees verder

Lezing Toekomst van werk

Robots nemen ons werk (gedeeltelijk) uit handen en slimme computersystemen zijn zelfs in staat om complex werk van ons over te nemen. Hoe ziet de toekomst van werk eruit? Wat zijn de risicobanen en welke nieuwe banen gaan ontstaan?

Lees verder

Lezing Singularity & Exponential Thinking

De term 'Singularity' is inmiddels een verzamelterm van de belangrijkste opkomende technologiën geworden. Ik ben alumnus van Singularity University in Silicon Valley. In deze lezing vertel ik over Singularity, exponential thinking en deel ik de inzichten die bedrijven uit Silicon Valley met mij deelden.

Lees verder

Lezing Smart Assistants & Chatbots

Alexa, Siri, Cortana, Google Home en andere virtuele assistenten zullen van onpersoonlijke robots veranderen in entiteiten die onze gewoonten, routines, hobby’s, interesses en gemoedstoestand beter kennen als onze naaste vrienden en familieleden. Een belangrijke revolutie voor bedrijven: de conversational user interface.

Lees verder

Lezing The Machine Economy

Fysieke objecten, verbonden met het internet gaan autonoom namens ons handelen en zelfs spullen kopen en verkopen. Autonome technologie dankzij kunstmatige intelligentie, Internet of Things en slimme contracten op de Blockchain. The Machine Economy.

Lees verder

Lezing Cryptocurrencies

Door deze cryptocurrencies lezing krijgt u meer inzicht in het landschap, de techniek, de gebruikte terminologie en de huidige actuele ontwikkelingen. Welke cryptocurrencies zijn er? Waarom is het zo'n hype? Wat kan er al en wat niet?

Lees verder

Mijn klanten