Trendwatcher

Op deze pagina vind je een overzicht van mijn lezingen.

Ik ben trendwatcher digitale technologie, futurist, TEDx spreker en auteur van 4 boeken, onder andere over Bitcoin Blockchain en kunstmatige intelligentie. Mijn laatste twee rapporten gaan over ‘Machines met verbeeldingskracht‘ en ‘Deepfake technologie‘.

Ik ben professioneel spreker en alumnus van Singularity University in Silicon Valley, organisator van tech-event SMC050 en tevens veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, NPO1, BNR nieuwsradio. Ik schrijf opinie artikelen voor onder anderen de Volkskrant, NRC en het Financieele Dagblad. In mijn lezingen kijk ik naar de bestaande en toekomstige impact van technologie op bedrijf, mens en samenleving.

Onderstaande presentaties zijn slechts een globale weergave van mijn aanbod. Ik kies altijd de onderdelen die passen bij uw wens. Samen bespreken? Neem dan contact met me op!

Contact opnemen

Lezing TechTrends in het jaar 2030.

Digitale technologie is vaak ontwrichtend. In deze lezing vertel ik over de meest belangrijke digitale technologieën. Welke maken impact en welke gaan dat nog doen? Een lezing over technologie op bedrijf, samenleving en mens. Hoe ziet de wereld eruit in 2030 bekeken door de lens van technologie?

Lees verder

Lezing Kunstmatige intelligentie

De trend is glashelder: we zijn in een tijdperk beland waarin computersystemen zelflerend zijn geworden. Ze gaan ons beter snappen dan wij onszelf en veel menselijke vaardigheden van ons overnemen. Kunstmatige intelligentie gaat de wereld werkelijk veranderen. Wat kun je hier nou mee? En wat zijn de positieve en negatieve gevolgen? TIP!

Lees verder

Maatwerk Lezing

De lezingen die u op deze pagina ziet zijn slechts een globale weergave van mijn aanbod. Ik kies altijd de onderdelen die passen bij uw wens. Samen bespreken? Neem dan contact met me op!

Lees verder

Machines met verbeeldingskracht

Artificiëel intelligente (AI) systemen hebben de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Vooral AI systemen die zelf content kunnen genereren zoals videobeelden, stemmen, foto’s en teksten. Deze software geeft machines een vonk van verbeeldingskracht. In deze lezing benoem ik de vele prachtige ontwikkelingen die we kunnen verwachten op dat gebied. Generative AI-software als ideeënmachine. Ook benoem ik de mogelijke nadelen, zoals deepfake-technologie.

Lees verder

Lezing DeepFake

Deepfake video's zijn gemanipuleerde nepvideo's, gecreëerd door kunstmatig intelligente systemen, waarop mensen dingen doen die ze niet in werkelijkheid hebben gedaan of dingen zeggen die ze niet in werkelijkheid hebben gezegd. We moeten letterlijk en figuurlijk op een andere manier gaan kijken naar wat we zien online. We naderen een tijdperk waarin we onze ogen en oren niet meer kunnen geloven.

Lees verder

Lezing Bitcoin Blockchain

Bitcoin Blockchain is een nieuw digitaal systeem voor transacties. Een nieuwe vorm van transactietechnologie. Ik kocht mijn eerste bitcoin in 2013. Ik schreef het eerste Nederlandstalige boek over Blockchain in 2015. In deze lezing de technologie, de kansen en de knelpunten. Begrijpelijk en realistisch uitgelegd. Beloofd!

Lees verder

Lezing Toekomst van werk

Robots nemen ons werk (gedeeltelijk) uit handen en slimme computersystemen zijn zelfs in staat om complex werk van ons over te nemen. Hoe ziet de toekomst van werk eruit? Wat zijn de risicobanen en welke nieuwe banen gaan ontstaan? Wat gaan robots van ons overnemen? En artificial intelligence?

Lees verder

Techtrends in China

China groeit razendsnel. Het land maakt reuzensprongen, ook in technologisch opzicht. China is op sommige gebieden bezig om de koppositie over te nemen van Europa en de Verenigde Staten. Ik was recent in Beijing en Shanghai om de digitale wereld te verkennen. Kunstmatige intelligentie, DNA sequencing, Blockchain, Mobile, Internet of Things en O2O (Online to Offline) zijn een aantal interessante gebieden.

Lees verder

Lezing Singularity & Exponential Thinking

De term 'Singularity' is inmiddels een verzamelterm van de belangrijkste opkomende technologiën geworden. Ik ben alumnus van Singularity University in Silicon Valley. In deze lezing vertel ik over Singularity, exponential thinking en deel ik de inzichten die bedrijven uit Silicon Valley met mij deelden.

Lees verder

Lezing Smart Assistants & Chatbots

Kunstmatig intelligente systemen worden snel slimmer. Ze nemen steeds meer menselijke vaardigheden van ons over zoals luisteren en praten. Alexa, Siri, Hound, Google Home en andere virtuele assistenten zullen van onpersoonlijke robots veranderen in entiteiten die onze gewoonten, routines, hobby’s, interesses en gemoedstoestand beter kennen als onze naaste vrienden en familieleden.

Lees verder

Lezing The Machine Economy

Fysieke objecten, verbonden met het internet gaan autonoom namens ons handelen en zelfs spullen kopen en verkopen. Autonome technologie dankzij kunstmatige intelligentie, Internet of Things en slimme contracten op de Blockchain. The Machine Economy.

Lees verder

Lezing Cryptocurrencies

Door deze cryptocurrencies lezing krijgt u meer inzicht in het landschap, de techniek, de gebruikte terminologie en de huidige actuele ontwikkelingen. Welke cryptocurrencies zijn er? Waarom is het zo'n hype? Wat kan er al en wat niet?

Lees verder

Mijn klanten