Trendwatcher en spreker | Overzicht van lezingen + webinars

Digitale innovaties volgen elkaar snel op. In mijn (online) lezingen kijk ik naar de toekomstige impact van digitale technologie op bedrijf, mens en samenleving. Als trendwatcher weet ik welke trends van invloed zijn op jouw business en hoe je hierop kunt inspelen. Met boeiende verhalen, compacte informatie, goede  casestudy’s zorg ik voor nieuwe inzichten en geef ik het publiek een blik in de toekomst. In hoog tempo, met nuchterheid, energie en humor. Zie hieronder mijn aanbod van lezingen. Ik kan alle lezingen ook als webinar geven.

Check mijn nieuwe webinar: de kracht van technologie in tijden van corona.

Contact opnemenOver Jarno

Tech-update: De kracht van technologie in tijden van corona.(+Webinar)

Een inspirerend webinar over technologie, menselijkheid en nieuwe kansen. Hoe wordt technologie gebruikt om corona te bestrijden? Het Coronavirus is een paradigma shift. Wat tijdelijk leek te zijn, blijkt nu blijvend te zijn. Dit is de nieuwe realiteit. Over technologie, de switch naar online, digitalisering en..... menselijkheid.

Lees verder

Lezing TechTrends in het jaar 2030

Digitale technologie is vaak ontwrichtend. In deze lezing vertel ik over de meest belangrijke digitale technologieën. Welke zijn dat en waarom? Wat gaat er gebeuren? Een lezing over impact van technologie op bedrijf, samenleving en mens. Hoe ziet de wereld eruit in 2030 bekeken door de lens van technologie? (Deze lezing is ook te boeken als online presentatie of webinar)

Lees verder

Lezing Kunstmatige intelligentie

De trend is glashelder: we zijn in een tijdperk beland waarin computersystemen zelflerend zijn geworden. Er is een kwalitatieve sprong op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dit soort systemen gaan veel menselijke vaardigheden van ons overnemen. Kunstmatige intelligentie gaat de wereld werkelijk veranderen. Wat kun je hier nou mee? En wat zijn de positieve en negatieve gevolgen? TIP! (Deze lezing is ook te boeken als online presentatie of webinar)

Lees verder

Maatwerk Lezing

De lezingen die u op deze pagina ziet zijn slechts een globale weergave van mijn aanbod. Ik kies altijd de onderdelen die passen bij uw wens. Wij kijken samen naar waar uw wens en mijn deskundigheid samenkomen. Ook zijn alle lezingen online te volgen via een webinar of online presentatie. Samen bespreken? Neem dan contact met me op!

Lees verder

Machines met verbeeldingskracht

Artificiëel intelligente (AI) systemen hebben de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Vooral AI systemen die zelf content kunnen genereren zoals videobeelden, stemmen, foto’s en teksten. Deze software geeft machines een vonk van verbeeldingskracht. In deze lezing benoem ik de vele prachtige ontwikkelingen die we kunnen verwachten op dat gebied. Generative AI-software als ideeënmachine. Ook benoem ik de mogelijke nadelen, zoals deepfake-technologie. (Deze lezing is ook te boeken als online presentatie of webinar)

Lees verder

Lezing DeepFake

Deepfake video's zijn gemanipuleerde nepvideo's, gecreëerd door kunstmatig intelligente systemen, waarop mensen dingen doen die ze niet in werkelijkheid hebben gedaan of dingen zeggen die ze niet in werkelijkheid hebben gezegd. We moeten letterlijk en figuurlijk op een andere manier gaan kijken naar wat we zien online. We naderen een tijdperk waarin we onze ogen en oren niet meer kunnen geloven. Is dat beangstigend? Of valt dat wel mee? (Deze lezing is ook te boeken als online presentatie of webinar)

Lees verder

Lezing Bitcoin Blockchain

Bitcoin Blockchain is een nieuw digitaal systeem voor transacties. Een nieuwe vorm van transactietechnologie. Ik kocht mijn eerste bitcoin in 2013. Ik schreef het eerste Nederlandstalige boek over Blockchain in 2015. In deze lezing de technologie, de kansen en de knelpunten. Begrijpelijk en realistisch uitgelegd. Beloofd! (Deze lezing is ook te boeken als online presentatie of webinar)

Lees verder

Lezing Toekomst van werk

Robots nemen ons werk (gedeeltelijk) uit handen en slimme computersystemen zijn zelfs in staat om complex werk van ons over te nemen. Hoe ziet de toekomst van werk eruit? Wat zijn de risicobanen en welke nieuwe banen gaan ontstaan? Wat gaan robots van ons overnemen? Wat niet? Wat blijven wij als mensen doen? Hoe slim wordt artificial intelligence? (Deze lezing is ook te boeken als online presentatie of webinar)

Lees verder

Techtrends in China

China groeit razendsnel. Het land maakt reuzensprongen, ook in technologisch opzicht. China is op sommige gebieden bezig om de koppositie over te nemen van Europa en de Verenigde Staten. Ik was recent in Beijing en Shanghai om de digitale wereld te verkennen. Kunstmatige intelligentie, DNA sequencing, Blockchain, Mobile, Internet of Things en O2O (Online to Offline) zijn een aantal interessante gebieden. (Deze lezing is ook te boeken als online presentatie of webinar)

Lees verder

Lezing Singularity & Exponential Thinking

De term 'Singularity' is inmiddels een verzamelterm van de belangrijkste opkomende technologiën geworden. Ik ben alumnus van Singularity University in Silicon Valley. In deze lezing vertel ik over Singularity, exponential thinking en deel ik de inzichten die bedrijven uit Silicon Valley met mij deelden.

Lees verder

Lezing The Machine Economy

Fysieke objecten, verbonden met het internet gaan autonoom namens ons handelen en zelfs spullen kopen en verkopen. Autonome technologie dankzij kunstmatige intelligentie, Internet of Things en slimme contracten op de Blockchain. The Machine Economy. (Deze lezing is ook te boeken als online presentatie of webinar)

Lees verder

Mijn klanten