Podcast: De toekomst van Quantum Computing: een tijdperk vol nieuwe mogelijkheden

Wat is Quantum Computing? Waarin verschilt het van een gewone supercomputer? Wat zijn de usecases? Waarom is er zoveel opwinding en is die wel terecht? Wat doen IBM, Google, Tencent en Microsoft met quantum computing? Met quantumcomputers kun je encryptie verbeteren en breken. Hoe zit dat?  En is het wel okee dat we grote tech-bedrijven met commerciële doelstellingen zoveel regie geven over een potentieel ENORM krachtige technologie?

Gast: Arian Stolk

Mijn LTTFNL gast is Arian Stolk. Hij werkt als PhD kandidaat bij QUTech. QUTech is een in 2014 opgericht instituut voor geavanceerd onderzoek als samenwerking tussen de TU Delft en TNO.

Samen met ingenieurs, wetenschappers en partners uit de industrie  werken ze samen aan de missie: het eerste schaalbare prototype van een quantum computer en een veilig quantum internet te bouwen. Het doel van zijn onderzoek is het verstrengelen van qubits tussen twee nodes, een in Delft en een in Den Haag. Deze link vormt het begin van een testbed voor het Quantum Internet in de Randstad.

Tags: Quantum Computing, Quantum Computer, Quantum Internet, Quantum Mechanics, Natuurkunde, Technologie, Technology, Trends, Future, Tech, Forecasting, Toekomst

Samenvatting van het gesprek in geschreven vorm volgt!

Nieuwe aflevering online van de Listening To The Future podcast. De toekomst van Quantum Computing: een tijdperk vol nieuwe mogelijkheden.

Luister op Apple PodcastLuister op Spotify

Mijn klanten