LTTF Tech podcast

Listening to the future podcast is een podcast waarin ik experts uit de digitale wereld interview. We kijken samen naar de toekomst door de lens van digitale technologie. We proberen nieuwe ontwikkelingen te zien, te duiden en te voorzien van context. Mét optimisme én af en toe een kritische blik. Hoe gaat digitale technologie onze toekomst vormgeven?
Dat hoor je in deze podcast.

Verdieping in de driehoek van Technologie, Toekomst en Menselijkheid

In deze aflevering zoek ik wederom de verdieping in de driehoek technologie, toekomst, menselijkheid. Ik deel 4 artikelen met jullie die ik recent heb geschreven. Dat zijn: 1. Complotbedenkers hebben met deepfakes een krachtig middel in handen. 2. Apple kijkt via je handen in je hoofd. 3. Artificial Intelligence als nepnieuwsbestrijder op steroïden. 4. De toekomst van werk in het post-Covid19 tijdperk: een plausibel scenario.

Lees verder

De vloeibare samenleving - Farid Tabarki

Wat is de vloeibare samenleving? Wat zien we daarvan terug in het corona tijdperk? Treedt er versnelling op of doen we juist een stap terug? Welke belangrijke trends zijn er in de wereld zichtbaar en hoe relevant zijn ze nog in het post-corona tijdperk? Hoe beweeg je je als bedrijf richting die vloeibare samenleving? Welke onderliggende trends zijn er zichtbaar?

Lees verder

Digital Healthcare - Lucien Engelen

What is the impact of the corona pandemic on the digitization of healthcare? Is corona an accelerator? There is increasing demand for remote care and the sharing of data, how is this progressing? Large amounts of data and artificial intelligence make it possible to make predictions. What will we discover in the future? Our voice can be analyzed for healthcare purposes. What will happen with this technological innovation in the future?

Lees verder

Digitale transformatie en leiderschap

Wat zijn de do’s and don’ts van digitale transformatie tijdens de huidige crisis? Zijn deze anders dan normaal gesproken? Waarom behalen digitale transformaties in het algemeen vaak niet de beoogde resultaten? Hoe injecteer je medewerkers met nieuwsgierigheid, flexibiliteit en ondernemerschap? Wat is de definitie van goed leiderschap? Waarom is leiderschap zo belangrijk?

Lees verder

Oneindig Creatieve Machines

Kunnen computers creatief zijn? Wat zijn synthetische media? Wat zijn de mogelijkheden van generative adversarial networks? Gaan machines ons helpen nieuwe medicijnen te vinden? Bestaat er zoiets als een geautomatiseerde creativiteit? Wat is het gevaar van Deepfakes? Waarom worden synthetische media ook wel de vierde media revolutie genoemd?

Lees verder

De praktische en ethische grenzen van technologische vooruitgang

Zijn alle problemen op te lossen met technologie? Is de corona app wel zo’n goed idee? Wat zijn de mogelijke onzichtbare nadelen? Algoritmes maken steeds meer beslissingen: waarom is het zo belangrijk om daar kritisch over te zijn? Wat zijn de onzichtbare en wellicht negatieve gevolgen van het feit dat we nu massaal online gaan? Wat zijn de ethische vraagstukken rondom corona en technologie?

Lees verder

Corona Podcast Special: Deel 2

In deze podcast hoor je 15 visies op de huidige situatie en op de toekomst. Wat is de impact van corona op dit moment en wat gaat deze zijn in de toekomst? Wat is tijdelijk en wat is blijvend? Hier lees je ook de geschreven samenvatting met mijn 12 inzichten. Ik heb 15 professionals gevraagd om een audiobericht in te spreken van maximaal 3 minuten via WhatsApp. Ze geven antwoorden op de vraag: wie ben je, wat doe je, wat is de huidige en de toekomstige impact van corona? Ik voorzie iedere invalshoek van kort commentaar of een bespiegeling.

Lees verder

Corona crisis: ook een crisis voor onze privacy?

Welke data mogen bedrijven en onze overheid over ons verzamelen? Wat zijn de gebruikelijke afspraken en mag er nu meer in het tijdperk van corona bestrijding? Hoe zit dat wanneer wij ons begeven in het publieke domein? Wat mag ik dan verzameld worden? Ook onze biometrische gegevens zoals onze lichaamstemperatuur bijvoorbeeld?

Lees verder

De Maakbare Mens: Biohacking, Corona en Digital Health.

Wat is biohacking en wat zijn de trends hierin? Wat betekent het voor de mens en maatschappij als we onze significant kunnen verbeteren? Wat is de huidige staat van de quantified self trend?
Wat weet Apple over ons wanneer het gaat over gezondheid? En Google? Wat kan er anno 2020 met genetische modificatie en Crispr Cas9? Gaan we onszelf meten, tracken, verbeteren in een post-coronatijdperk? 

Lees verder

Ben van der Burg (BNR De Technoloog)

Een interessant gesprek in deze podcast met Ben van der Burg. Een podcast waarbij we regelmatig ontsporen, op zoek naar interessante inzichten. Op zoek naar dat wat we nog niet weten. Onderlinge gedachte-wandelingen om elkaars blikveld te verruimen. Over technologie, corona, desinformatie, veranderingen, chaos, corona, apps, leren, werk, toekomst, health, slaap en de mogelijke voordelen van de coronacrisis.

Lees verder

21 professionals over de huidige en toekomstige impact van corona

We zitten midden in de crisis veroorzaakt door corona. In deze podcast hoor je 21 visies op de huidige situatie en op de toekomst. Wat is de impact van corona op dit moment en wat gaat deze zijn in de toekomst? Wat is tijdelijk en wat is blijvend? Ik laat diverse professionals aan het woord. Doel van deze podcast is om elkaars gedachten aan te scherpen, elkaars blikveld te verbreden en waar mogelijk elkaar te kunnen helpen.

Lees verder

Toekomst van werk. Ons werk van de toekomst.

In deze podcast spreek ik met Robert Went. Hij econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Welke factoren beïnvloeden de toekomst van werk? Welke technologische ontwikkelingen gaan van invloed zijn op de toekomst van werk? Hoe gaan we dat zien? Welke nieuwe banen komen er? Welke banen verdwijnen? Waarom is er in NL zo’n groot contrast tussen de rechten van mensen met een vast contract en de flexibele? Je hoort het in deze podcast!

Lees verder

De kracht van digitale technologie in China

In deze Podcast spreek ik China deskundige Ed Sander. Wat is de kracht van digitale technologie in China? Wat is het verhaal van 5G, Chinese overheid en Amerikaanse bemoeienis? Waar wil China naartoe en wat is de rol van technologie daarin? Hoe zit het ook alweer met het sociale kredietsysteem? En wordt China in 2030 de belangrijkste speler op het wereldtoneel? Na het luisteren van deze Podcast ben je helemaal op de hoogte van technische ontwikkelingen in China.

Lees verder

De toekomst van Voice Technologie

Mijn gast is Maarten Lens-FitzGerald. Hij maakt onder andere de Voicecast podcast serie ism met BNR . Zijn boek Voice, inzichten en kansen van de spraak revolutie, komt uit in de lente van 2020. In het vorige decennium deed Maarten een succesvolle exit van Layar, het eerste globale augmented reality platform.

Lees verder

Bennie Mols over Gen Technologie en Deepfake

De toekomst van Kunstmatige Intelligentie

Bennie Mols is freelance wetenschapsjournalist, auteur en spreker, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie, robotica en het menselijk brein. Hij is gepromoveerd natuurkundige en afgestudeerd filosoof. Met deze zowel bèta- als alfa-achtergrond kan hij op een unieke manier aankijken tegen technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Lees verder

De toekomst van Quantum Computing

Arian Stolk is onderzoeker bij QuTech – het quantuminstituut waarin TU Delft, Microsoft en TNO nauw samenwerken. QuTech behoort tot de wereldwijde top in Quantum Computing onderzoek. Bij Qutech werken ze niet alleen aan een Quantum Computer, maar ook aan het eerste quantumnetwerk ter wereld.

Lees verder

LTTF 001: Steven van Belleghem

Steven van Belleghem is een bekende internationale spreker. Van Belleghem is een grote speler binnen de transformerende markt van klantrelaties en de toekomst van marketing. Steven is ook auteur van verschillende boeken, waaronder: ‘When digital becomes human’; ‘customers the day after tomorrow’; ‘The conversation company’.

Lees verder

Mijn klanten