Lezing TechTrends in het jaar 2030.

De toekomst is niet meer wat hij geweest is.

De digitalisering grijpt om zich heen. Het creëert mogelijkheden die eerder ondenkbaar waren. We krijgen antwoorden op vragen waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden. De krachtenvelden van de fysieke wereld gelden niet in de digitale wereld en dat zet bestaande verdienmodellen, processen en organisaties op zijn kop. Digitaal is het nieuwe normaal.

In deze lezing deel ik met u de meest belangrijke en relevante technologieën. Wat wordt de impact hiervan over 3,5 en 10 jaar? Wat zijn de kansen en bedreigingen van deze technologieën? Hoe ziet de toekomst eruit? Wat gebeurt er bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie? Welke taken worden steeds meer overgenomen door kunstmatig intelligente systemen? Welke rol hebben wij als mensen nog? Wat kunnen wij ons vandaag de dag niet voorstellen, maar is over 10 jaar heel normaal? Wat staat ons nog te wachten? En niet onbelangrijk: is dit wenselijk? Wat willen we eigenlijk? Hoe zorgen we ervoor dat de impact van digitale technologie zoveel mogelijk positief uitpakt voor ons allemaal?

Ik loop in de frontlinie van de digitale ontwikkelingen. Ben mateloos geboeid door de kansen en ben soms ongerust over mogelijke nadelen. Ik lees over, kijk, luister, vraag, bezoek, interview en onderga technologische innovaties. Ik lever in mijn lezingen de duiding, context en inspiratie. Verpakt in begrijpelijk Nederlands met tal van voorbeelden.

Technologie wordt steeds menselijker, toegankelijker, goedkoper en slimmer. Digitaal is het nieuwe normaal. We leven in een fascinerende wereld vol met nieuwe mogelijkheden. Ik creëer voor u het overzicht.

Dat de wereld steeds sneller verandert, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar waar moeten we op letten? Wat is belangrijk en wat niet? Wat is relevant en wat niet? Wat kunt u nog laten liggen? Zijn er onzichtbare en onbedoelde gevolgen van technologie? Wat wordt de rol van ons mens? Wat moeten we en willen we behouden?

Een wervelende en inspirerende lezing over de impact van nieuwe technologie.

“In drie kwartier kregen de deelnemers aan ons ANVR reiscongres in Portugal een spervuur aan voorbeelden van toepassingen kunstmatige intelligentie voorgeschoteld. De presentatie van Jarno heeft ons op een hele aanschouwelijke manier duidelijk gemaakt dat de toekomst al is begonnen. Toppresentatie!” Frank Oostdam, Directeur ANVR.

Onderwerpen

Techtrends 2030, Amazon Alexa, Artificial brain, Artificial Intelligence, Artificially generated videos, Autonomous Devices, Autonomous Mobility, 5G Networks, Algorithmic organisation, Big Data, Bitcoin, Blockchain, Brain-computer interface, Chatbots, Computer-generated imagery, Conversational Technology, Cryptocurrencies, Deep Learning, Digital Assistants, Digital Twins, Drones, Economy of Things, Edge Computing, Ethics in technology, Exponential technologies, Future of Work, GAN technology, Google Home, Immersive Experiences, Internet of Things, Machine Economy, Quantum computing, Robotics, Speech recognition, Technology Backlash, Virtual Assistants.

Mijn lezingen bevatten altijd veel recente praktijkvoorbeelden. Inspirerend, enthousiast, nuchter en begrijpelijk voor het voetlicht gebracht. Geen science-fiction, maar een heldere blik in de toekomst.

De Mens en Samenleving

En ik vergeet ook niet het menselijk aspect mee te nemen: wat is de rol van ons mensen in een wereld van toenemende technologie? Hoe gaan we om met het “verlies van vaardigheden” en de toenemende schaarste van bijvoorbeeld aandacht, intimiteit en privacy?

Laat u meenemen in de wereld van overmorgen. Verbaas u over de huidige stand van zaken en de toekomst. De convergentie van digitale technologieën veroorzaakt een landverschuiving in menige branche.

Don’t let the future leave you behind…

“Soms heb je geluk en komt heel toevallig een spreker op je pad die op een speelse wijze de nodige dynamiek in kan brengen bij je ICT-kwartaal meeting. Jarno heeft niet alleen op een leuke humoristische wijze de nieuwste IT-trends over het voetlicht gebracht maar ook de nodige discussies losgemaakt over de bright en dark sights van de steeds verdergaande automatisering. Hij is daarbij zelfs geslaagd om de koppeling te maken naar onze bedrijfsvoering en heeft op die manier bijgedragen aan een geslaagde middag. Ben Vester, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers

“Jarno was de afsluitende gastspreker op onze klantendag. Hij gaf een vlotte presentatie met praktische voorbeelden van technologieën die soms nog wat ongrijpbaar lijken. Het was voor ons belangrijk dat onze klanten zich goed in konden beelden hoe zij nieuwe technologieën zouden kunnen toepassen in hun eigen business. Daar is Jarno zeker in geslaagd. Het was een informatieve, interessante, maar ook vermakelijke afsluiting van de dag. Bedankt!” Veronique van Rosmalen, MySolution

Boek deze lezing

Jarno Duursma is trendwatcher digitale technologie en auteur van 4 boeken, onder andere over Bitcoin Blockchain en kunstmatige intelligentie. Met zijn bedrijf Studio Overmorgen bevindt hij zich in de frontlinie van de nieuwste digitale ontwikkelingen. Hij is TEDx spreker, organisator van Tech-event SMC050 en alumnus van het gerenommeerde opleidingsinstituut Singularity University in Silicon Valley.

Jarno is een veelgevraagd spreker met hoge beoordelingen. Hij is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, BNR nieuwsradio, de Volkskrant en het Financieele Dagblad.

Mijn klanten