Spreker

Mijn lezingen zijn interactief, inhoudelijk sterk, vol met praktische tips en met humor. Gemiddeld worden mijn lezingen beoordeeld met een 8,6.

Digitale trends

Hoe zit de toekomst eruit? Welke digitale trends gaan impact maken en welke niet? Denk aan Singularity, Exponentiele groei, Kunstmatige intelligentie, Blockchain of andere Disruptive technologies.

Boek mij direct

Hieronder staat het complete aanbod

Trendwatcher

Op deze pagina kun je in het kort lezen welke presentaties ik zoal geef.

Ik ben trendwatcher digitale technologie en auteur van 4 boeken , onder andere over Bitcoin Blockchain en kunstmatige intelligentie. Ik ben alumnus van het gerenommeerde opleidingsinstituut Singularity University in Silicon Valley en tevens veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, BNR nieuwsradio, de Volkskrant en het Financieele Dagblad. Wil je meer weten over mij? Dat kun je hier lezen.

Wil je contact leggen? Dat doe je via deze link.

Interessante onderwerpen waar ik over spreek: Singularity, Cryptocurrencies, Bitcoin, Blockchain, Deep Learning, Artificial Intelligence, het bedrijf van de toekomst, exponentiële technologieën, the Machine Economy, the Economy of Things, de algoritmische organisatie, Chatbots, Virtual reality, Augmented reality, 3D printen, Internet of Everything, Conversational Technology, Drones, Autonomous Mobility, Virtual Assistants, Amazon Alexa, Google Home, WeChat.

Lezing TechTrends in het jaar 2023.

De toekomst is niet meer wat hij geweest is.

Digitale technologie is vaak ontwrichtend. In deze lezing vertel ik over de meest belangrijke technologieën. De technologieën die reeds impact maken en dat nog gaan doen.

De wereld verandert razendsnel en de digitalisering, internet en een nieuwe mindstate zorgen voor razendsnelle veranderingen. Bedrijven moeten toekomstbestendig zijn. Welke trends zijn relevant en welke niet? Waar moet je als bedrijf op letten? Welke trends staan nog in de kinderschoenen en welke niet? (…)

Lees hier de volledige beschrijving

Lezing Kunstmatige intelligentie

Ik schreef in 2017 het boek: “De Digitale Butler: de kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie”. Een top 10 notering op Managementboek.nl.

De trend is glashelder: we zijn in een tijdperk beland waarin computersystemen zelflerend zijn geworden door de toename van computerrekenkracht, betere algoritmes en de snelgroeiende hoeveelheden beschikbare data. Slimme systemen leren van data, van zichzelf en van andere systemen. De kwalitatieve groeispurt is groot. Een nieuw tijdperk is begonnen. Met voordelen én nadelen. (…)

Lees hier de volledige beschrijving

Lezing Bitcoin Blockchain

Ik las voor het eerst over Bitcoin in 2012. ik kocht mijn eerste Bitcoin in 2013. Ik schreef het eerste Nederlandstalige boek over Bitcoin Blockchain in 2015.

Bitcoin Blockchain is een open source en peer-to-peer systeem voor transacties. Een nieuwe vorm van transactietechnologie waarbij vertrouwen tussen partijen vastgelegd ligt in de technologie. Blockchain is een ‘single source of truth’ en daarmee de basis voor vertrouwen op het internet. Wil je uitleg over Bitcoin Blockchain en cryptocurrencies? Check dan deze lezing. (…)

Lees hier de volledige beschrijving

Lezing Toekomst van werk

Ons werk wordt overgenomen door robots? Is er straks misschien geen werk meer door hele slimme computers? Pakketbezorging door slimme drones? De toekomst van werk houdt ons allen bezig..

Dat fysieke robots ons werk overnemen is helder en vaak handig. Maar ook ons denkwerk wordt overgenomen. Alle cognitieve werkzaamheden waarover je niet meer dan een seconde hoeft na te denken worden in de toekomst overgenomen door intelligente systemen. De toekomst van werk wordt gedefinieerd door technologische innovatie. Wees voorbereid. (…)

Lees hier de volledige beschrijving

Lezing Singularity & Exponential Thinking

Bij Singularity University in Silicon Valley met o.a. Ray Kurzweil en Peter Diamandis
Bij Singularity University in Silicon Valley met o.a. Ray Kurzweil en Peter Diamandis

De term ‘Singularity’ is inmiddels een verzamelterm van de belangrijkste opkomende technologiën zoals ICT, biotech, neurotech, nanotech, robots, 3D printen, artificial intelligence, nieuwe energie, brain computer interfaces, quantum computing en ruimtevaart. De convergentie van deze technologieën leidt tot fundamentele veranderingen in de wereld.

De term ‘Singularity’ is omarmd door de gerenommeerde futurist Ray Kurzweil. Hij startte samen met ondernemer Peter Diamandis Singularity University, een uit Silicon Valley afkomstige denktank. Sinds 2017 ben ik een officiële SingularityU alumnus van de opleiding in Silicon Valley. Ik ben de aangewezen persoon voor een lezing over Singularity en Exponential Thinking. (…)

Lees hier de volledige beschrijving

Lezing Smart Assistants & Chatbots

Ik schreef een boek over Kunstmatige Intelligentie en Chatbots: de digitale butler. (Top 10 Managementboek.nl)

‘Alexa, Siri en andere virtuele assistenten zullen van onpersoonlijke robots veranderen in entiteiten die onze gewoonten, routines, hobby’s en interesses even goed – of zelfs beter – kennen als onze naaste vrienden en familieleden.’
Liraz Margalit, TechCrunch

Chatbots zijn slimme stukjes software waarmee je in gesprek kunt gaan. Zij geven antwoorden op vragen, nemen je daarna werk uit handen of doen suggesties. Een virtuele digitale dienstknecht via text-messaging. We zijn onderweg naar een tijdperk waarin wij in gesprek gaan met kunstmatige intelligentie in een H2A-omgeving (human to algorithm) – met chatbots, virtuele persoonlijk assistenten en andere vormen van conversationele technologie. Lees meer over deze lezing door op de oranje button te klikken. (…)

Lees hier de volledige beschrijving

Lezing The Machine Economy

Het bedrijf van de toekomst.

Fysieke objecten gaan steeds meer met elkaar communiceren. Ze gaan autonoom namens ons handelen en zelfs spullen kopen en verkopen. The Machine Economy. Steeds meer fysieke objecten krijgen sensoren en worden verbonden met het internet. Spullen krijgen dus digitale zintuigen (sensoren) en een digitale identiteit (IP adres). Slimme algoritmes nemen op basis van deze data namens ons beslissingen.

En dankzij Bitcoin en aanverwante cryptocurrencies krijgen objecten ook een bankrekening. Een object of apparaat wordt daarmee dus een zelfstandige economische entiteit. Deze synergetische ontwikkeling van Internet of Things, kunstmatige intelligentie en Bitcoin Blockchain technologie heet ‘The Economy of Things’ of ‘The Machine Economy’ en kijkt naar het bedrijf van de toekomst.(…)

Lees hier de volledige beschrijving

 

“Jarno gaf als trendwatcher een lezing bij ons over de meest relevante technologische trends voor een gemeente. Hij slaagde er in om mensen vanuit deskundigheid en inspiratie ‘wakker te schudden’ en brengt daarmee trends van buiten naar binnen.”
Jirtsin Beenhakker, Gemeente Coevorden

Ik ben al jaren bezoeker van SMC050; Jarno weet overduidelijk wat er speelt in de digitale wereld en welke trends wel of niet relevant zijn. Hij kijkt naar de frontlinie van nieuwe technologie en deelt dit graag met anderen.” drs. G. Gritter, RUG

Trendwatching

Ik hou van de toekomst en van het onderzoeken van nieuwe technologie. Mijn taak en mijn missie is om digitale trends te verkennen, mij erin te verdiepen en de kansen en de bedreigingen waar te nemen.

“Jarno sprak over digitale disruptie en kunstmatige intelligentie tijdens een bijeenkomst van Samenwerking Noord in Leeuwarden. Hij deed dit enthousiast en deskundig. Heb zeker weer nieuwe dingen opgestoken.” Rick Sieling, Samenwerking Noord

Als trendwatcher is het mijn missie om de huidige technologische trends te analyseren, te duiden en begrijpelijk voor het voetlicht te brengen.

Ik ben in mijn rol als trendwatcher actief als spreker op congressen, opleidingen, bedrijfs-evenementen en seminars.

Deskundig, energiek, inspirerend, nuchter en met veel humor.

Spreker Congressen

Ik heb jarenlang ervaring als spreker op gerenommeerde congressen en bijeenkomsten. Mijn vele blogs en mijn 4 (1,2,3,4) boeken bewijzen het: ik loop graag in de frontlinie van nieuwe media en nieuwe technologie.

Bent u op zoek naar een trendwatcher op dit gebied? Bent u opzoek naar iemand die de technologische trends kan duiden? Bent u op zoek naar een inspirerende spreker met hoge beoordelingen die op een heldere, makkelijke en energieke wijze het landschap schetst van digitale trends? Dan bent u bij mij aan het goede adres.

Trendwatcher SMC050

Voor mijn eigen evenement, SMC050, hou ik al jarenlang de horizon in de gaten van nieuwe media en nieuwe technologie. Heb meer dan honderd experts uitgebreid gesproken en geboekt voor een lezing. Naast het lezen, schrijven, interviewen en podcasten heb ik inmiddels honderden lezingen gezien over nieuwe media en technologie.

Neem contact met me op!

Mijn klanten