Lezing Bitcoin Blockchain

– Ik las voor het eerst over Bitcoin in 2011.
– Ik kocht mijn eerste Bitcoin in 2013.
– Ik schreef een het eerste Nederlandstalinge boek over Bitcoin Blockchain in 2015.
– Sinds 2015 geef ik lezingen over Bitcoin Blockchain

Over Bitcoin Blockchain

Een lezing voor beginners en gevorderden.

Blockchain is een revolutionaire technologie. Het ligt aan de basis van een nieuw soort decentraal internet.

En dat blockchain niet het medicijn is voor alle problemen wereldwijd, dat weten we inmiddels wel. De halleluja verhalen zijn gelukkig verstomd. Je hebt niet voor ieder probleem een blockchain nodig. Dat zal ik in de lezing ook vertellen. Ik kan zowel een lezing geven voor beginners en gevorderden.

Op congressen, symposia en op relatiedagen heb ik inmiddels honderden lezing gegeven over dit onderwerp. Ik kan het helder uitleggen en zowel de voor- als nadelen benoemen. Mijn lezingen bevatten tal van voorbeelden en zijn helder te volgen. Door mijn enthousiasme over dit onderwerp wordt deze lezing altijd hoog beoordeeld!

Uitleg Blockchain

Wat is Bitcoin Blockchain?  Kort gezegd: het is een nieuw systeem voor transacties.

De Blockchain is een database verspreid over duizenden computers wereldwijd. In die database staat op iedere computer precies dezelfde informatie. Daardoor is het onmogelijk om met deze informatie te frauderen. De software is decentraal, open, onveranderbaar en vrij van censuur. Het is een database waar niet in te knoeien valt en ideaal is voor samenwerking. Zie het als een gedeelde boekhouding. Een eenduidige bron van waarheid. Vertrouwde derde partijen zijn daarmee op sommige momenten niet meer nodig. Voor het registreren van goederen en het vastleggen van transacties is deze software uitermate geschikt. Het biedt daarmee vertrouwen op het internet. Er is overeenstemming vooraf. Door de blockchain is het net alsof er bij iedere transactie die je doet een (virtuele) notaris aanwezig is.

Dankzij Blockchain kun je helder bepalen wat van wie is.

Lezing Blockchain:

Kansen en Knelpunten.

De Bitcoin is de bekendste toepassing van de blockchain. Ook biedt de technologie mogelijkheden voor slim eigendom, slimme contracten en slimme objecten.
En …. geld is al langere tijd digitaal, maar nu is het ook echt software geworden. We kunnen er mee programmeren.

Inmiddels zijn er naast de Bitcoin vele nieuwe cryptocurrencies zoals Ethereum, Litecoin, Monero en Neo. Ik heb ook een aparte lezing over Cryptocurrencies.

 • In deze lezing een heldere uitleg over de mogelijkheden, usecases, de hype, de teleurstelling en de kinderziektes van Bitcoin Blockchain en cryptocurrencies. 

Lezing Blockchain:

Wat hoor je zoal?

 • Wat kun je nu al met Blockchain en wat kunnen we verwachten van de toekomst?
 • Is Blockchain technologie voor iedereen relevant?
 • Wanneer gebruik je wel of niet Blockchain technologie?
 • Welke bedrijven gebruiken al Blockchain en hoe gaat dat?
 • Over Ethereum als een programmeerbaar systeem.
 • Over mining, betalen met Bitcoins en Proof-of-Work.
 • Over Smart Contracts en programmeerbaar geld.
 • Over Blockchain in combinatie met IoT en kunstmatige intelligentie.

Deze lezing kan voor beginners en gevorderden worden aangeboden!

Verder in deze Blockchain lezing:

 • Veel praktijkvoorbeelden. 
 • Inspirerend, nuchter en begrijpelijk voor het voetlicht gebracht. 
 • Geen science-fiction, maar een heldere blik in de toekomst.

Boek deze lezing

Jarno Duursma is trendwatcher digitale technologie en auteur van 4 boeken, onder andere over Bitcoin Blockchain en kunstmatige intelligentie. Met zijn bedrijf Studio Overmorgen bevindt hij zich in de frontlinie van de nieuwste digitale ontwikkelingen. Hij is alumnus van het gerenommeerde opleidingsinstituut Singularity University in Silicon Valley.

Jarno is een veelgevraagd spreker met hoge beoordelingen. Hij is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, BNR nieuwsradio, de Volkskrant en het Financieele Dagblad.

Video Blockchain lezing

Mijn klanten