Over Jarno

Jarno Duursma is trendwatcher, futurist en TEDx spreker. Hij is auteur van vier boeken over digitale technologie, onder andere over kunstmatige intelligentie en Blockchain. Zijn twee meest recente rapporten gaan over ‘Machines met verbeeldingskracht‘ en over ‘Deepfake technologie‘. Jarno is vaak te zien en horen in de landelijke media en schrijft opinie artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Jarno is alumnus van Singularity University in Silicon Valley, en hij maakt ook TechTrips naar China om daar de digitale wereld te verkennen. Jarno is eigenaar van Studio Overmorgen en was jarenlang organisator van TechEvent SMC050, wat hij destijds zelf heeft opgericht.

Jarno is een veelgevraagd spreker met hoge beoordelingen. Op inspirerende, heldere en energieke wijze schetst hij het landschap van digitale trends. Hij neemt u mee in de steeds versnellende digitale wereld, kijkt met u naar de toekomst, benoemt de kansen en bedreigingen en inspireert tot nieuwe ideeën. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en heeft inmiddels duizenden mensen een verfrissende blik gegeven op de toekomst. Jarno is bevlogen en brengt een krachtige boodschap met overtuiging, zonder de realiteit en het menselijk aspect uit het oog te verliezen. Een verhaal dat toegespitst is op uw branche of sector.

Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4, BNR nieuwsradio, NOS op 3, Financieele Dagblad, RTV Noord en NPO Radio1. Hij schrijft onder andere voor FD, Volkskrant en NRC.

Nog niet overtuigd? Lees de 8 redenen om voor Jarno te kiezen.

Denk aan deze onderwerpen:

Techtrends 2030, Amazon Alexa, Artificial brain, Artificial Intelligence, Artificially generated videos, Autonomous Devices, Autonomous Mobility, 5G Networks, Algorithmic organisation, Big Data, Bitcoin, Blockchain, Brain-computer interface, Chatbots, Computer-generated imagery, Conversational Technology, Cryptocurrencies, Deep Learning, Digital Assistants, Digital Twins, Drones, Economy of Things, Edge Computing, Ethics in technology, Exponential technologies, Future of Work, GAN technology, Generatieve Adversarial Networks, Google Home, Immersive Experiences, Internet of Things, Machine Economy, Machines with Imagination, Quantum computing, Robotics, Speech recognition, Technology Backlash, Virtual Assistants.

“Jarno gaf in zijn lezing in sneltreinvaart een update over de laatste trends. In no-time ben je op de hoogte over onderwerpen als kunstmatige intelligentie, conversational commerce, et cetera. Op zijn eigen – soms humoristische – wijze raak je geïnspireerd, zodat je op eigen kracht verder kunt om je interesses uit te diepen. Wat mij betreft was het een lezing die qua inhoud met kop en schouders boven de rest van die dag uitstak.” Eds Keizer, GeK b.v..

Jarno is niet alleen auteur van 4 boeken en 2 rapporten, maar ook van vele artikelen en publicaties voor sites als Emerce, Bright en Frankwatching, het grootste communicatieblog van Nederland. Hij schrijft onder andere ook voor FD, Volkskrant en NRC. Jarno organiseerde als oprichter van innovatieplatform #SMC050 meer dan honderd bijeenkomsten over digitale technologie.

Reacties

“Sommige mensen houden van het verleden: ik hou van de toekomst.”

“Jarno heeft ons meegenomen in de snel veranderende digitale wereld met de nadruk op kunstmatige intelligentie. Tijdens zijn verhaal heeft hij een duidelijke link gemaakt naar onze business wat het niet alleen erg interessant maar ook nog eens zeer relevant maakt. Zeker een toegevoegde waarde voor ons als inspiratie maar ook als reminder dat het belangrijk is om te weten wat er allemaal om ons heen gebeurd zodat wij hier als bedrijf ook beter op in kunnen spelen.” Tim de Vos, Unilever food solutions

“Ik heb Jarno horen spreken over Bitcoin en Blockchain op een Rabobank-evenement. Het is een van de beste uiteenzettingen die ik ooit over de basis van Bitcoin en Blockchain heb gehoord. Jarno wist de complexe materie toegankelijk te maken voor een publiek dat niet bekend is met de principes.”
Krijn Soeteman, Tech-journalist en auteur van Cryptovaluta voor Dummies

“Soms heb je geluk en komt heel toevallig een spreker op je pad die op een speelse wijze de nodige dynamiek in kan brengen bij je ICT-kwartaal meeting. Jarno heeft niet alleen op een leuke humoristische wijze de nieuwste IT-trends over het voetlicht gebracht maar ook de nodige discussies losgemaakt over de bright en dark sights van de steeds verdergaande automatisering. Hij is daarbij zelfs geslaagd om de koppeling te maken naar onze bedrijfsvoering en heeft op die manier bijgedragen aan een geslaagde middag. Ben Vester, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers

“Jarno was de afsluitende gastspreker op onze klantendag. Hij gaf een vlotte presentatie met praktische voorbeelden van technologieën die soms nog wat ongrijpbaar lijken. Het was voor ons belangrijk dat onze klanten zich goed in konden beelden hoe zij nieuwe technologieën zouden kunnen toepassen in hun eigen business. Daar is Jarno zeker in geslaagd. Het was een informatieve, interessante, maar ook vermakelijke afsluiting van de dag. Bedankt!” Veronique van Rosmalen, MySolution

Ik ben al jaren bezoeker van SMC050; Jarno weet overduidelijk wat er speelt in de digitale wereld en welke trends wel of niet relevant zijn. Hij kijkt naar de frontlinie van nieuwe technologie en deelt dit graag met anderen.drs. G. Gritter, RUG

“Samenwerken met Jarno ervaar ik elke keer weer als heel prettig. Ook voor Frankwatching’s meest recente Conversational Commerce Event heeft Jarno actief met me meegedacht, stond hij open voor ideeën en zorgde op de dag zelf voor een sterke openings keynote. Een waardevolle aanvulling voor het programma, zowel inhoudelijk als ook in persoon.” Lindy Prins, Frankwatching

Neem contact op

Nog niet overtuigd? Lees de 8 redenen om voor Jarno te kiezen.

Dit zijn 3 van mijn favoriete quotes:

We must take change by the hand or rest assuredly, change will take us by the throat.
Winston Churchill

The real danger is not that computers will begin to think like men, but that men will begin to think like computers.
Sydney Harris

Those who say it can’t be done are usually interrupted by others doing it.
James Baldwin

Trendwatching

Ik hou van de toekomst en van het onderzoeken van nieuwe technologie. Mijn taak en mijn missie is om digitale trends te verkennen, mij erin te verdiepen en de kansen en de bedreigingen waar te nemen.

Als trendwatcher is het mijn missie om de huidige technologische trends te analyseren, te duiden en begrijpelijk voor het voetlicht te brengen.

Ik ben in mijn rol als trendwatcher actief als spreker op congressen, opleidingen, bedrijfs-evenementen en seminars.

Deskundig, energiek, inspirerend, nuchter en met veel humor.

Spreker Congressen

Ik heb jarenlang ervaring als spreker op gerenommeerde congressen en bijeenkomsten. Mijn vele blogs en mijn 4 (1,2,3,4) boeken bewijzen het: ik loop graag in de frontlinie van nieuwe media en nieuwe technologie.

Bent u op zoek naar een trendwatcher op dit gebied? Bent u opzoek naar iemand die de technologische trends kan duiden? Bent u op zoek naar een inspirerende spreker met hoge beoordelingen die op een heldere, makkelijke en energieke wijze het landschap schetst van digitale trends? Dan bent u bij mij aan het goede adres.

Trendwatcher SMC050

Voor mijn eigen evenement, SMC050, hou ik al jarenlang de horizon in de gaten van nieuwe media en nieuwe technologie. Heb meer dan honderd experts uitgebreid gesproken en geboekt voor een lezing. Naast het lezen, schrijven, interviewen en podcasten heb ik inmiddels honderden lezingen gezien over nieuwe media en technologie.

Neem contact op

Mijn klanten