Over Jarno

Jarno Duursma is trendwatcher, futurist en TEDx spreker. Hij is auteur van vier boeken over digitale technologie, onder andere over kunstmatige intelligentie en Blockchain. Zijn twee meest recente rapporten gaan over ‘Machines met verbeeldingskracht‘ en over ‘Deepfake technologie‘. Jarno is vaak te zien en horen in de landelijke media en schrijft opinie artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Jarno is alumnus van Singularity University in Silicon Valley, hij is initiatiefnemer van de ‘Listening to the future’ tech-podcast en hij was jarenlang organisator van TechEvent SMC050, wat hij destijds zelf heeft opgericht. (Meer weten? check zijn Wikipedia pagina).

Jarno is een veelgevraagd spreker met hoge beoordelingen. Op inspirerende, heldere en energieke wijze schetst hij het landschap van digitale trends. Hij neemt u mee in de steeds versnellende digitale wereld, kijkt met u naar de toekomst, benoemt de kansen en bedreigingen en inspireert tot nieuwe ideeën. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en heeft inmiddels duizenden mensen een verfrissende blik gegeven op de toekomst. Jarno is bevlogen en brengt een krachtige boodschap met overtuiging, zonder de realiteit en het menselijk aspect uit het oog te verliezen. Een verhaal dat toegespitst is op uw branche of sector.

Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4, BNR nieuwsradio, NOS op 3, Financieele Dagblad, RTV Noord en NPO Radio1. Hij schrijft onder andere voor FD, Volkskrant en NRC.

Nog niet overtuigd? Lees de 8 redenen om voor Jarno te kiezen.

Denk aan deze onderwerpen:

Affective computing, Amazon Alexa, Artificial brain, Artificial Intelligence, Artificially generated videos, Autonomous AI, Autonomous Devices, Big Data, Bitcoin, Blockchain, Brain computer interfaces, Chatbots, Computer-generated imagery, Conversational Technology, Cryptocurrencies, Deep Learning, Deepfakes, Digital Assistants, Digital Humans, Digital surveillance, Digital twins, Drones, Economy of Things, Edge Computing, Ethics in technology, Exponential technologies, Future of Work, GAN technology, Generatieve Adversarial Networks, Google Home, Human Augmentation, Human improvement through technology, Human well-being in a technology-driven society, Internet of Things, Machine economy, Machines with Imagination, Quantum Computing, Robotics, Speech recognition, Swarm Intelligence, Technology Backlash, Techtrends 2030, Virtual Assistants, Voice cloning.

Jarno Duursma sprak op de jaarlijkse klantendag van Hewlett Packard Enterprise. Hij nam ons mee op een inspirerende reis door trends als AI en deepfake en de impact die deze trends hebben op de maatschappij, nu en in de toekomst. Prikkelend, energiek en volop interactie.
Rick Glas, Hewlett Packard Enterprise

Jarno is niet alleen auteur van 4 boeken en 2 rapporten, maar ook van vele artikelen en publicaties voor sites als Emerce, Bright en Frankwatching, het grootste communicatieblog van Nederland. Hij schrijft onder andere ook voor FD, Volkskrant en NRC. Jarno organiseerde als oprichter van innovatieplatform #SMC050 meer dan honderd bijeenkomsten over digitale technologie.

Reacties

“Sommige mensen houden van het verleden: ik hou van de toekomst.”

“Jarno heeft ons meegenomen in de snel veranderende digitale wereld met de nadruk op kunstmatige intelligentie. Tijdens zijn verhaal heeft hij een duidelijke link gemaakt naar onze business wat het niet alleen erg interessant maar ook nog eens zeer relevant maakt. Zeker een toegevoegde waarde voor ons als inspiratie maar ook als reminder dat het belangrijk is om te weten wat er allemaal om ons heen gebeurd zodat wij hier als bedrijf ook beter op in kunnen spelen.” Tim de Vos, Unilever food solutions

“Jarno heeft voor Xpirit een zeer inspirerende sessie gegeven. Hij maakt echt verbinding met het publiek. Jarno kan mensen boeien vanaf de eerste tot de laatste minuut en bouwt zijn verhaal zorgvuldig op. Kortom: een mooie succesvolle dag mede door zijn inbreng.”Pascal Greuter, Xpirit NetherlandsJarno’s lezing hielp ons de impact te snappen van kunstmatige intelligentie op mensen, bedrijven en zelfs de hele samenleving. Zijn frisse kijk op de digitale toekomst inspireerde ons team maar waarschuwde ons ook niet de menselijke factor te vergeten. Want juist die menselijke factor zal in de toekomst voornamelijk hetgeen zijn waarmee je je als bedrijf kunt onderscheiden. Rudy Kempe – KONE

“Ik heb Jarno horen spreken over Bitcoin en Blockchain op een Rabobank-evenement. Het is een van de beste uiteenzettingen die ik ooit over de basis van Bitcoin en Blockchain heb gehoord. Jarno wist de complexe materie toegankelijk te maken voor een publiek dat niet bekend is met de principes.”
Krijn Soeteman, Tech-journalist en auteur van Cryptovaluta voor Dummies

“Soms heb je geluk en komt heel toevallig een spreker op je pad die op een speelse wijze de nodige dynamiek in kan brengen bij je ICT-kwartaal meeting. Jarno heeft niet alleen op een leuke humoristische wijze de nieuwste IT-trends over het voetlicht gebracht maar ook de nodige discussies losgemaakt over de bright en dark sights van de steeds verdergaande automatisering. Hij is daarbij zelfs geslaagd om de koppeling te maken naar onze bedrijfsvoering en heeft op die manier bijgedragen aan een geslaagde middag. Ben Vester, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers

“Jarno was de afsluitende gastspreker op onze klantendag. Hij gaf een vlotte presentatie met praktische voorbeelden van technologieën die soms nog wat ongrijpbaar lijken. Het was voor ons belangrijk dat onze klanten zich goed in konden beelden hoe zij nieuwe technologieën zouden kunnen toepassen in hun eigen business. Daar is Jarno zeker in geslaagd. Het was een informatieve, interessante, maar ook vermakelijke afsluiting van de dag. Bedankt!” Veronique van Rosmalen, MySolution

“Samenwerken met Jarno ervaar ik elke keer weer als heel prettig. Ook voor Frankwatching’s meest recente Conversational Commerce Event heeft Jarno actief met me meegedacht, stond hij open voor ideeën en zorgde op de dag zelf voor een sterke openings keynote. Een waardevolle aanvulling voor het programma, zowel inhoudelijk als ook in persoon.” Lindy Prins, Frankwatching

Neem contact op

Nog niet overtuigd? Lees de 8 redenen om voor Jarno te kiezen.

Dit zijn 3 van mijn favoriete quotes:

We must take change by the hand or rest assuredly, change will take us by the throat.
Winston Churchill

The real danger is not that computers will begin to think like men, but that men will begin to think like computers.
Sydney Harris

Those who say it can’t be done are usually interrupted by others doing it.
James Baldwin

Trendwatching

Ik hou van de toekomst en van het onderzoeken van nieuwe technologie. Mijn taak en mijn missie is om digitale trends te verkennen, mij erin te verdiepen en de kansen en de bedreigingen waar te nemen.

Als trendwatcher is het mijn missie om de huidige technologische trends te analyseren, te duiden en begrijpelijk voor het voetlicht te brengen.

Ik ben in mijn rol als trendwatcher actief als spreker op congressen, opleidingen, bedrijfs-evenementen en seminars.

Deskundig, energiek, inspirerend, nuchter en met veel humor. Ik neem mijn werk als spreker zeer serieus, check hiervoor mijn blog: 20 tips voor professionele sprekers en event-organisatoren.

Spreker Congressen

Ik heb jarenlang ervaring als spreker op gerenommeerde congressen en bijeenkomsten. Mijn vele blogs en mijn 4 (1,2,3,4) boeken en rapporten bewijzen het: ik loop graag in de frontlinie van nieuwe media en nieuwe technologie.

Bent u op zoek naar een trendwatcher op dit gebied? Bent u opzoek naar iemand die de technologische trends kan duiden? Bent u op zoek naar een inspirerende spreker met hoge beoordelingen die op een heldere, makkelijke en energieke wijze het landschap schetst van digitale trends? Dan bent u bij mij aan het goede adres.

Trendwatcher SMC050

Voor mijn eigen evenement, SMC050, hield ik al jarenlang de horizon in de gaten van nieuwe media en nieuwe technologie. Heb meer dan honderd experts uitgebreid gesproken en geboekt voor een lezing. Naast het lezen, schrijven, interviewen en podcasten heb ik inmiddels honderden lezingen gezien over nieuwe media en technologie. Ik ben inmiddels ook begonnen met mijn eigen TECH podcast: “Listening to the Future“.

Neem contact op

Foto’s

Klik hieronder op de foto’s om de grote versies te kunnen downloaden.

Mijn klanten