Over Jarno

Jarno Duursma is trendwatcher digitale technologie en auteur van 4 boeken , onder andere over Bitcoin Blockchain en kunstmatige intelligentie. Met zijn bedrijf Studio Overmorgen bevindt hij zich in de frontlinie van de nieuwste digitale ontwikkelingen. Hij is alumnus van het gerenommeerde opleidingsinstituut Singularity University in Silicon Valley.

Jarno is een veelgevraagd spreker met hoge beoordelingen. Op inspirerende, heldere en energieke wijze schetst hij het landschap van digitale trends. Hij neemt u mee in de steeds versnellende digitale wereld, kijkt met u naar de toekomst, benoemt de kansen en bedreigingen en inspireert tot nieuwe ideeën. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en heeft inmiddels duizenden mensen een verfrissende blik gegeven op de toekomst. Jarno is bevlogen en brengt een krachtige boodschap met overtuiging, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Een verhaal dat toegespitst is op uw branche of sector. Over de impact van nieuwe technologie. Voor het bedrijfsleven, maar ook voor maatschappelijke organisaties. Over de kansen, maar ook over de mogelijk negatieve impact.


Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4, BNR nieuwsradio, NOS op 3, Financieele Dagblad, RTV Noord en NPO Radio1.

Hij is niet alleen auteur van 4 boeken, maar ook van vele artikelen en publicaties voor sites als Emerce, Bright en Frankwatching, het grootste communicatieblog van Nederland. Jarno organiseerde als oprichter van innovatieplatform #SMC050 meer dan honderd bijeenkomsten over digitale technologie.

Interessante onderwerpen waar Jarno Duursma over spreekt: Singularity, Cryptocurrencies, Bitcoin, Blockchain, Deep Learning, Artificial Intelligence, het bedrijf van de toekomst, exponentiële technologieën, the Machine Economy, the Economy of Things, de algoritmische organisatie, Chatbots, Internet of Everything, Conversational Technology, Drones, Autonomous Mobility, Virtual Assistants, Amazon Alexa, Google Home, WeChat.

“Sommige mensen houden van het verleden: ik hou van de toekomst.”

“Jarno heeft ons meegenomen in de snel veranderende digitale wereld met de nadruk op kunstmatige intelligentie. Tijdens zijn verhaal heeft hij een duidelijke link gemaakt naar onze business wat het niet alleen erg interessant maar ook nog eens zeer relevant maakt. Zeker een toegevoegde waarde voor ons als inspiratie maar ook als reminder dat het belangrijk is om te weten wat er allemaal om ons heen gebeurd zodat wij hier als bedrijf ook beter op in kunnen spelen.” Tim de Vos, Unilever food solutions

Ik ben al jaren bezoeker van SMC050; Jarno weet overduidelijk wat er speelt in de digitale wereld en welke trends wel of niet relevant zijn. Hij kijkt naar de frontlinie van nieuwe technologie en deelt dit graag met anderen.drs. G. Gritter, RUG

“Jarno gaf als trendwatcher een lezing bij ons over de meest relevante technologische trends voor een gemeente. Hij slaagde er in om mensen vanuit deskundigheid en inspiratie ‘wakker te schudden’ en brengt daarmee trends van buiten naar binnen.”
Jirtsin Beenhakker, Gemeente Coevorden

“Jarno sprak over digitale disruptie en kunstmatige intelligentie tijdens een bijeenkomst van Samenwerking Noord in Leeuwarden. Hij deed dit enthousiast en deskundig. Heb zeker weer nieuwe dingen opgestoken.” Rick Sieling, Samenwerking Noord

Neem contact op

Nog niet overtuigd? Lees de 8 redenen om voor Jarno te kiezen.

Dit zijn 3 van mijn favoriete quotes:

We must take change by the hand or rest assuredly, change will take us by the throat.
Winston Churchill

Those who say it can’t be done are usually interrupted by others doing it.
James Baldwin

Never mistake a clear view for a short distance
Paul Staffon

Trendwatching

Ik hou van de toekomst en van het onderzoeken van nieuwe technologie. Mijn taak en mijn missie is om digitale trends te verkennen, mij erin te verdiepen en de kansen en de bedreigingen waar te nemen.

Als trendwatcher is het mijn missie om de huidige technologische trends te analyseren, te duiden en begrijpelijk voor het voetlicht te brengen.

Ik ben in mijn rol als trendwatcher actief als spreker op congressen, opleidingen, bedrijfs-evenementen en seminars.

Deskundig, energiek, inspirerend, nuchter en met veel humor.

Spreker Congressen

Ik heb jarenlang ervaring als spreker op gerenommeerde congressen en bijeenkomsten. Mijn vele blogs en mijn 4 (1,2,3,4) boeken bewijzen het: ik loop graag in de frontlinie van nieuwe media en nieuwe technologie.

Bent u op zoek naar een trendwatcher op dit gebied? Bent u opzoek naar iemand die de technologische trends kan duiden? Bent u op zoek naar een inspirerende spreker met hoge beoordelingen die op een heldere, makkelijke en energieke wijze het landschap schetst van digitale trends? Dan bent u bij mij aan het goede adres.

Trendwatcher SMC050

Voor mijn eigen evenement, SMC050, hou ik al jarenlang de horizon in de gaten van nieuwe media en nieuwe technologie. Heb meer dan honderd experts uitgebreid gesproken en geboekt voor een lezing. Naast het lezen, schrijven, interviewen en podcasten heb ik inmiddels honderden lezingen gezien over nieuwe media en technologie.

Neem contact op

Mijn klanten