Technologische werkeloosheid

(en ja, dit gaat ook over jou)

Toen mechanische robots ons werk overnamen bleek dit soort kracht een veel betere vervanger te zijn van spierkracht dan we ooit hadden gedacht. Robots hebben meer kracht, zijn nooit moe, kosten minder en zijn zeer accuraat.

  fecf35b8-981a-4562-8567-5a06b0ca7360

Anno 2014 komt er een nieuw soort robot op ons af. Sterker nog: ze zijn al onder ons. Een robot die niet alleen de banen voor lager opgeleiden overbodig maakt, maar ook voor hoger opgeleiden en creatievelingen. De zelfrijdende auto zal bijvoorbeeld een diepe impact hebben op de transportsector. De journalist zal gedeeltelijk worden vervangen door slimme algoritmes en rekenkracht. De cassière is al op veel plaatsen vervangen door een scanner en dat aantal zal alleen maar toenemen.

Via deze link kun je een ZEER interessant filmpje zien over technologische werkeloosheid: over robots die onze banen overnemen. Interessant!

Dus: zet alle apparaten om je heen op stil. En neem echt de tijd om dit filmpje te kijken. Denk dan nog eens na over je eigen baan. Of welke invloed deze ontwikkelingen hebben op ons land en de wereld. Echt een MUST-SEE.

Kunnen robots zorgen voor mensen?

Robots in de zorg worden ook steeds meer realiteit. Neem het GiraffPlus project uit Zweden, speciaal voor nog thuiswonende ouderen. GiraffPlus is een robot op wielen waarmee een mantelzorger via een soort Skype verbinding regelmatig even contact kan leggen met de oudere hulpbehoevende. Tevens zijn er sensoren aanwezig in het huis en op het lichaam van de oudere waarmee GiraffPlus hem of haar in de gaten kan houden.  

GIRAFF_720x3001-720x300 Wat mij betreft een zeer nuttige uitvinding. Ik heb de cijfers niet paraat, maar volgens mij kunnen we nooit de hele vergrijzende bevolking helpen met mensenhanden. De Europese unie denkt daar ook zo over en steunt daarom dit project.

Mijn klanten