Nieuws updates!

Nieuws updates! Het allerlaatste TECH nieuws. Wat speelt er nu in het digitale landschap? Wat is relevant? Wat mag je niet missen?
Hier lees je het. Updates uitgelegd met linkjes naar de relevante achtergrond informatie.

Lees verder

Nadelen van kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie gaat ons als samenleving vele zoete vruchten opleveren, maar er zijn ook forse zorgen. Dit blog is een zo volledig mogelijk overzicht van de risico’s van kunstmatige intelligentie.

Lees verder

Bitcoin Blockchain Uitgelegd.

Bitcoin Blockchain uitgelegd. Wat is bitcoin, wat is blockchain en wat kan ik ermee? Hieronder in het kort een uitleg in een soort Bitcoin Blockchain voor Dummies.

Lees verder

Praktische toepassingen van AI

Het aantal inspirerende toepassingen van Artificial Intelligence neemt in razend tempo toe. In ziekenhuizen, in call centra, in auto’s, noem maar op. Maar is er een grens aan al die zelflerende algoritmes? Niet alleen technologisch maar ook ethisch? En wie moet er vrezen voor zijn of haar baan?

Lees verder

De computer wordt slimmer dan ons

We leven aan de vooravond van een nieuwe gouden eeuw. Kunstmatige intelligentie zorgt de komende decennia voor veranderingen die we ons maar moeilijk kunnen voorstellen. ‘We gaan niet alleen met apparaten praten, we gaan ze zelfs verantwoordelijkheid voor ons dagelijks leven geven.’

Lees verder

Toekomst van Werk

Wordt ons werk overgenomen door robots? Of door kunstmatig intelligente systemen? Hoe gaan we om met computers die steeds slimmer worden en overduidelijk taken van ons kunnen overnemen? Wat wordt de impact op werk? Hoe gaan we om met computers die kunnen kijken, luisteren en spreken? Wat gaat logischerwijs worden overgenomen door digitale technologie? En wat niet?

Lees verder

Kunstmatige intelligentie als persoonlijk assistent.

Een blik op de chatbot, de virtuele persoonlijk assistent en de intelligent agent. ‘Dankzij conversationele technologie wordt de interactie tussen mens en technologie makkelijker, soepeler. Stemgestuurde interfaces als de gebruiksvriendelijke laag over nieuwe vormen van technologie gaan het tempo van technologische vooruitgang nog meer versnellen.’

Lees verder

Wat is een neuraal netwerk?

Je hoort er steeds meer over: machine learning, deep learning en neurale netwerken. Systemen die gebaseerd zijn op de werking van de hersenen van de mens. Maar hoe werken deze neurale netwerken en waarom is dat zo bijzonder? Ik ga het proberen uit te leggen.

Lees verder

The risks of Artificial Intelligence

Artificial intelligence will produce many sweet fruits for us as a society, but there are considerable concerns as well. This blog aims to offer a comprehensive overview of the risks of artificial intelligence.

Lees verder

Wat is Quantum Computing?

De wereldwijde race naar de quantumcomputer is in volle gang. Google, Microsoft, IBM, Baidu, Alibaba en Tencent zijn in gevecht om de eerste stabiele quantumcomputer te maken. Quantumcomputers zijn intelligente en krachtige computers die informatie op een nieuwe manier verwerken en op deze wijze grote en belangrijke doorbraken kunnen forceren. Er wordt verwacht dat quantumcomputers deuren zullen openen naar mogelijkheden die nu nog ondenkbaar zijn.

Lees verder

Impact van technologie op werk

Interessant onderwerp hoor: de toekomst van werk in het tijdperk van automatisering, robotisering, kunstmatige intelligentie en alle andere digitale technologieën.
Deze week verscheen het nieuwe rapport van onderzoeksbureau McKinsey over dit onderwerp. Hier een samenvatting

Lees verder

Ontwrichtende werking van kunstmatige intelligentie

De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie is een tweesnijdend zwaard. Meer in het algemeen zullen we moeten wennen aan een leven met discomfort. We moeten ons afvragen wat wij mensen wel goed kunnen en wat niet. De toekomst is niet zeker. We weten niet of ons werk over tien jaar nog bestaat.

Lees verder

Mijn klanten