Nieuws updates!

Nieuws updates! Het allerlaatste TECH nieuws. Wat speelt er nu in het digitale landschap? Wat is relevant? Wat mag je niet missen?
Hier lees je het. Updates uitgelegd met linkjes naar de relevante achtergrond informatie.

Lees verder

Nadelen van kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie gaat ons als samenleving vele zoete vruchten opleveren, maar er zijn ook forse zorgen. Dit blog is een zo volledig mogelijk overzicht van de risico’s van kunstmatige intelligentie.

Lees verder

Fake News gecreërd door kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligente systemen kunnen videobeelden, stemmen, foto's, geluiden en teksten produceren. Snel en op grote schaal. We naderen een tijdperk waarin we onze ogen en oren niet meer kunnen vetrouwen. Technologie versterkt de Post-Thruth wereld.

Lees verder

Wat Amazon's Alexa je écht kost..

Niet alleen op individueel niveau, maar ook op macroniveau maakt Amazon een ongekend sterk en fijnmazig profiel van menselijk gedrag. En Alexa heeft tevens een onbewuste en onvoorziene impact op wie wij zin en worden. We krijgen weliswaar veel gemak, efficiency en comfort, maar dat kost ons meer dan we misschien denken.

Lees verder

Bitcoin Blockchain Uitgelegd.

Bitcoin Blockchain uitgelegd. Wat is bitcoin, wat is blockchain en wat kan ik ermee? Hieronder in het kort een uitleg in een soort Bitcoin Blockchain voor Dummies.

Lees verder

Praktische toepassingen van AI

Het aantal inspirerende toepassingen van Artificial Intelligence neemt in razend tempo toe. In ziekenhuizen, in call centra, in auto’s, noem maar op. Maar is er een grens aan al die zelflerende algoritmes? Niet alleen technologisch maar ook ethisch? En wie moet er vrezen voor zijn of haar baan?

Lees verder

AI dichterbij dan dat we denken

De toepassing van kunstmatige intelligentie zijn al dagelijkse kost. We staan nog maar aan het begin van deze ontwikkeling. Kunstmatige intelligentie is de groeimotor van veel andere technologieën. Apparaten krijgen bijvoorbeeld meer autonomie met de opkomst van kunstmatige intelligentie. (interview FD)

Lees verder

Toekomst van Werk

Wordt ons werk overgenomen door robots? Of door kunstmatig intelligente systemen? Hoe gaan we om met computers die steeds slimmer worden en overduidelijk taken van ons kunnen overnemen? Wat wordt de impact op werk? Hoe gaan we om met computers die kunnen kijken, luisteren en spreken? Wat gaat logischerwijs worden overgenomen door digitale technologie? En wat niet?

Lees verder

Wat is een neuraal netwerk?

Je hoort er steeds meer over: machine learning, deep learning en neurale netwerken. Systemen die gebaseerd zijn op de werking van de hersenen van de mens. Maar hoe werken deze neurale netwerken en waarom is dat zo bijzonder? Ik ga het proberen uit te leggen.

Lees verder

The risks of Artificial Intelligence

Artificial intelligence will produce many sweet fruits for us as a society, but there are considerable concerns as well. This blog aims to offer a comprehensive overview of the risks of artificial intelligence.

Lees verder

Wat is Quantum Computing?

De wereldwijde race naar de quantumcomputer is in volle gang. Google, Microsoft, IBM, Baidu, Alibaba en Tencent zijn in gevecht om de eerste stabiele quantumcomputer te maken. Quantumcomputers zijn intelligente en krachtige computers die informatie op een nieuwe manier verwerken en op deze wijze grote en belangrijke doorbraken kunnen forceren. Er wordt verwacht dat quantumcomputers deuren zullen openen naar mogelijkheden die nu nog ondenkbaar zijn.

Lees verder

Impact van technologie op werk

Interessant onderwerp hoor: de toekomst van werk in het tijdperk van automatisering, robotisering, kunstmatige intelligentie en alle andere digitale technologieën.
Deze week verscheen het nieuwe rapport van onderzoeksbureau McKinsey over dit onderwerp. Hier een samenvatting

Lees verder

Ontwrichtende werking van kunstmatige intelligentie

De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie is een tweesnijdend zwaard. Meer in het algemeen zullen we moeten wennen aan een leven met discomfort. We moeten ons afvragen wat wij mensen wel goed kunnen en wat niet. De toekomst is niet zeker. We weten niet of ons werk over tien jaar nog bestaat.

Lees verder

Mijn klanten