Lezing TechTrends in het jaar 2023.

De toekomst is niet meer wat hij geweest is.

Ooit was bovenstaande technologie vooruitstrevend, weet u nog?

Digitale technologie is vaak ontwrichtend. In deze lezing vertel ik over de meest belangrijke technologieën. De technologieën die reeds impact maken en dat nog gaan doen.

Technologie wordt steeds menselijker, toegankelijker, goedkoper en slimmer. Digitaal is het nieuwe normaal. We leven in een fascinerende wereld vol met nieuwe mogelijkheden. Ik creëer voor u het overzicht.

De wereld verandert razendsnel en de digitalisering, internet en een nieuwe mindstate zorgen voor razendsnelle veranderingen. Bedrijven moeten toekomstbestendig zijn. Welke trends zijn relevant en welke niet? Waar moet je als bedrijf op letten? Welke trends staan nog in de kinderschoenen en welke niet?

Een wervelende en inspirerende lezing over de impact van nieuwe technologie.

Te denken valt aan Cryptocurrencies, Bitcoin, Blockchain, Deep Learning, Artificial Intelligence, exponentiële technologieën, the Machine Economy, 3D printen, Biotechnologie, Virtual reality, Augmented reality, de algoritmische organisatie, Chatbots, Conversational Technology, Drones, Autonomous Mobility, Virtual Assistants, Amazon Alexa, Google Home en WeChat.

Mijn lezingen bevatten altijd veel recente praktijkvoorbeelden. Inspirerend, enthousiast, nuchter en begrijpelijk voor het voetlicht gebracht. Geen science-fiction, maar een heldere blik in de toekomst.

Laat u meenemen in de wereld van overmorgen. Verbaas u over de huidige stand van zaken en de toekomst. De convergentie van digitale technologieën veroorzaakt een landverschuiving in menige branche.

Don’t let the future leave you behind…


“Jarno gaf als trendwatcher een lezing bij ons over de meest relevante technologische trends voor een gemeente. Hij slaagde er in om mensen vanuit deskundigheid en inspiratie ‘wakker te schudden’ en brengt daarmee trends van buiten naar binnen.”
Jirtsin Beenhakker, Gemeente Coevorden

Boek deze lezing

Jarno Duursma is trendwatcher digitale technologie en auteur van 4 boeken, onder andere over Bitcoin Blockchain en kunstmatige intelligentie. Met zijn bedrijf Studio Overmorgen bevindt hij zich in de frontlinie van de nieuwste digitale ontwikkelingen. Hij is alumnus van het gerenommeerde opleidingsinstituut Singularity University in Silicon Valley.

Jarno is een veelgevraagd spreker met hoge beoordelingen. Hij is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, BNR nieuwsradio, de Volkskrant en het Financieele Dagblad.