Lezingen

Ik word gelukkig van het geven van lezingen. Hieronder staat mijn aanbod:

Look into the future

De toekomst is niet meer wat hij geweest is.

Digitale technologie heeft de potentie om ontwrichtend te zijn in reeds bestaande markten. Bijvoorbeeld door de snelheid en schaalbaarheid. Soms worden compleet nieuwe digitale producten of diensten bedacht; nieuwe businessmodellen gecreëerd of bestaande afgebroken. Wanneer nerds zich buigen over je business: dan moet je opletten. In deze lezing komen tevens de belangrijkste disruptieve trends aan bod.

In deze lezing vertel ik ook over de 10 meest belangrijke technologieën. De technologieën die reeds impact maken en nog impact gaan maken.

De wereld verandert razendsnel en de digitalisering, internet en een nieuwe mindstate zorgen voor razendsnelle veranderingen. Bedrijven moeten toekomstbestendig zijn. Welke trends zijn relevant en welke niet? Waar moet je als bedrijf op letten? Welke trends staan nog in de kinderschoenen en welke niet? Over de impact van nieuwe technologie.

Boek deze lezing

Toekomst van werk

Hoe ziet de toekomst van werk eruit? Welke banen gaan eventueel verdwijnen? Zorgt de digitalisering voor een grote werkloosheid of juist niet? Komen er ook banen bij? Welke werkzaamheden zijn het meest vatbaar voor vervanging door bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie en robotica? Wat zien we aan de horizon? Moeten we het hebben over een basisinkomen? Of valt dat wel mee? In deze lezing een enerverende kijk op het spanningsveld tussen digitale technologie en toekomstige arbeidsmarkt

Boek deze lezing

Kunstmatige intelligentie & Digitale assistenten

Artificial Intelligence (AI) of kunstmatige intelligentie is een technologie die machines taken laat uitvoeren die eerder alleen mensen konden doen. De afgelopen jaren zit de ontwikkeling van AI in stroomversnelling en is de toepassing ervan overal in de maatschappij aan het doordringen. Aan de horizon wenkt ​​‘artificial general intelligence’ (AGI), een systeem dat in staat is een breed scala van taken te uit te voeren, zodat niet voor elk probleem weer een nieuwe AI-systeem hoeft te worden gebouwd. Maar zover is het nog niet. Wel staan we met Ai aan de vooravond van een zuivere disruptive technology. Ik heb een boek geschreven over kunstmatige intelligentie genaamd; ‘de digitale butler; de kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie’

Chatbots zijn slimme stukjes software waarmee je in gesprek kunt gaan. Zij geven antwoorden op vragen, nemen je daarna werk uit handen of doen suggesties. Een virtuele digitale dienstknecht via text-messaging. Het gesprek is de interface. Zo kunnen chatbots helpen een vergadering te plannen, het weer mededelen, grapjes vertellen of helpen met de aankoop van een paar schoenen. Een nieuwe wereld van social messaging en mobile commerce. Veelbelovend!

Boek deze lezing

Singularity & Exponential Thinking

Als mens zijn we gewend om lineair te kijken en te denken 1,2,3,4,5 et cetera. Digitale technologie ontwikkelt zich echter vaak exponentieel: 1,2,4,8,16,32,64 et cetera. In deze lezing gaat het over deze hypersnel groeiende oftewel “exponentiële technologieën”.

Denk aan exponentiële technologiën als artificial intelligence, robotica, digital biology, internet of ​things, Blockchain, virtual & augmented ​reality, genetica​,​ bio-informatica en moonshot thinking.

SingularityU is een uit Silicon Valley afkomstige denktank. Vanaf 15 mei 2017 ben ik een officiële SingularityU alumnus. Dan zal ik de opleiding in Silicon Valley hebben afgerond.

Boek deze lezing

Toekomst van Social Media

Sociale media staan niet stil. Ze zijn altijd in beweging. Het landschap verandert voortdurend, al zien we dat nietDagelijks. Wat vandaag relevant is, is dat morgen niet meer. Macrotrends en krachtenvelden hebben invloed op het sociale medialandschap. Wilt u mee blijven doen, kijk dan naar de horizon. 8 onderdelen vormen samen: “Future of Social Media:

​Messaging as a platform, Fragmentation / multi-networking, Realtime (Video), Social Commerce, ChatBots: M-Commerce, artificial intelligence & hyperpersonalisation​, cross domain en virtual reality.

Boek deze lezing

Jarno gaf als trendwatcher een lezing bij ons over de meest relevante technologische trends voor een gemeente. Hij slaagde er in om mensen vanuit deskundigheid en inspiratie ‘wakker te schudden’ en brengt daarmee trends van buiten naar binnen

Jirtsin Beenhakker, Gemeente Coevorden

Lezing Social Messaging

(WhatsApp, Messenger, WeChat)
Sinds het begin van de mobiele telefoon is het heen-en-weer sturen van berichten onverminderd populair. Met de komst van messaging apps zoals Apple iMessage, Kik, Slack, WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram is dit alleen nog maar gegroeid. Elkaar ‘appen’ is een van de voornaamste activiteiten op de smartphone. Inmiddels kun je video’s, foto’s, Gif’jes, bestanden en opnames naar elkaar sturen. Social messaging is booming, met WhatsApp, Messenger en Wechat als belangrijkste spelers.

Boek deze lezing

Lezing Internet of Things

Computergigant Cisco voorspelt dat er in 2020 meer dan 50 miljard fysieke objecten verbonden zullen zijn met het internet.
The internet of things wordt ook wel the internet of objects genoemd. Fysieke objecten verbonden met het internet. Sensoren als extra zintuigen. Deze ‘slimme’ fysieke objecten bevatten ingebouwde technologie om te communiceren met het internet, met elkaar en met mensen. Wat gaan de gevolgen zijn? Hoe ziet dat eruit? Wat kun je met die data?

Boek deze lezing

Jarno gaf als trendwatcher een lezing bij ons over de meest relevante technologische trends voor een gemeente. Hij slaagde er in om mensen vanuit deskundigheid en inspiratie ‘wakker te schudden’ en brengt daarmee trends van buiten naar binnen
Jirtsin Beenhakker, Gemeente Coevorden

Lezing Bitcoin Blockchain

De Blockchain is een globaal, decentraal gedistribueerd grootboek waarbij vele duizenden computers wereldwijd werken aan de verwerking van transacties. Over de inhoud van het grootboek hebben ze ondubbelzinnig overeenstemming. In het wereldwijd gezamenlijk gedistribueerde grootboek worden alle transacties bijgehouden, zodat iedereen weet wat van wie is. Je kunt dus zo een wereldwijde decentrale database van bezittingen maken. Dankzij deze techniek kun je tevens onderling (decentraal) alles wat digitaal is snel, veilig, waterdicht en ondubbelzinnig van eigendom laten wisselen. We hebben dus niet langer een derde partij nodig om de betrouwbaarheid van een transactie te kunnen waarborgen. Wat impliceert dit? Wat heeft dit voor gevolgen?
Ik heb een e-book geschreven over Blockchain en weet dus veel af van dit onderwerp.

Boek deze lezing

Video Blockchain lezing

Lezing Social Media

Dat de wereld is veranderd door de komst van sociale media is inmiddels wel duidelijk. Ze hebben de laatste jaren gezorgd voor een enorme verschuiving in de manier waarop mensen informatie zoeken, nieuws tot zich nemen en met elkaar communiceren. Per dag zijn er miljoenen Nederlanders actief op sociale media. Daar praten ze over gebeurtenissen, beslommeringen, grappige situaties; maar ook over producten en diensten en zoeken zij op social media naar informatie of relevante influencers.
 Daar waar men in het verleden dus afhankelijk was van het informatie- en nieuwsaanbod via traditionele media en reclamebureau’s zien we dat steeds meer mensen zelf informatie en nieuws online met elkaar maken en delen. Bij sociale media praat de burger terug; hij of zij stelt vragen, geeft complimenten en uitbranders via de social media kanalen; en dat alles openbaar en voor iedereen te lezen.

Niet langer staat de afdeling communicatie dus aan het roer die bepaalt hoe de beeldvorming rondom hen wordt gevormd en hoe er contact gelegd wordt met de buitenwereld. Het imago wordt bepaald door hoe anderen over je praten.

Boek deze lezing

In een snel tempo, energiek, gestructureerd en met veel humor. Zo zou je al mijn lezingen kunnen typeren.

Gemiddeld worden mijn lezingen beoordeeld met een 8,6! Mijn lezingen zijn altijd interactief. Daarbij gebruiken de luisteraars bijvoorbeeld hun smartphone om vragen te stellen, te beantwoorden of hun mening te geven. Deze antwoorden worden rechtstreeks op het scherm gepresenteerd.

Middels een degelijke intake maak ik van iedere lezing maatwerk.

Neem contact met me op!

Voorbeeld: Lezing

Bekijk hieronder een video van een lezing die ik gaf in Mei 2017 over technologische trends (2017) en daaronder een lezing in Maastricht voor het MUMC (2013). Daaronder staat een lezing die ik gaf op het Emerce congres (2015). Daar weer onder staat een video van SMC050 waar ik de kickoff deed (2016). Neem vooral vrijblijvend contact met me op!

Neem contact met me op!