Bitcoin Blockchain

Bitcoin en Blockchain: Je hoort er steeds meer over, maar: wat is het eigenlijk, hoe werkt het en wat kun je ermee?

De Blockchain is een globaal, decentraal gedistribueerd grootboek waarbij vele duizenden computers wereldwijd werken aan de verwerking van transacties. Over de inhoud van het grootboek hebben ze ondubbelzinnig overeenstemming. In het wereldwijd gezamenlijk gedistribueerde grootboek worden alle transacties bijgehouden, zodat iedereen weet wat van wie is. Je kunt dus zo een wereldwijde decentrale database van bezittingen maken.

Dankzij deze techniek kun je tevens onderling (decentraal) alles wat digitaal is snel, veilig, waterdicht en ondubbelzinnig van eigendom laten wisselen. We hebben dus niet langer een derde partij nodig om de betrouwbaarheid van een transactie te kunnen waarborgen. De ‘trusted third party’ (zoals een bank, notaris, kadaster en KvK) is theoretisch gezien overbodig. Want wat in de Blockchain staat is ondubbelzinnig vastgelegd. Het is een nieuwe vorm van transactietechnologie met een ‘single source of truth’. Met deze technologie kun je als het ware een extra laag van vertrouwen bovenop het internet plaatsen.

Daarnaast is er een wilde wereld van cryptocurrencies, ICO’s en AltCoins. Digitale valuta nemen spectaculair in waarde toe, maar dalen soms ook sterk. Ze vertegenwoordigen een nieuw tijdperk van digitale valuta en tokens.

Lezing Blockchain

Blockchain is vooral bekend omdat het de basis vormt voor cryptovaluta zoals Bitcoin, maar heeft vele andere toepassingen. Volgens velen heeft Blockchain de potentie om de grootste IT-revolutie sinds het internet teweeg te brengen. Deze hackaton is georganiseerd om nieuwe toepassingen voor Blockchain te vinden. In het weekend blijkt: zowel overheden als ondernemingen zijn geïnteresseerd in de toepassingen van Blockchain en niet zonder reden. Het World Economic Forum heeft Blockchain technologie in de top 7 van technologieën die de potentie hebben om de wereld ten goede te veranderen opgenomen.

Het opent een ongekende wereld van mogelijkheden.
Nieuwsgierig? Download dan het rapport. Na 50 minuten lezen ben je helemaal bij.

Vul je gegevens in om het rapport te ontvangen

* indicates required
Ik geef ook graag een lezing over Bitcoin Blockchain

Neem contact met me op.