Bitcoin Blockchain

  • Ik las voor het eerst over Bitcoin in 2012.
  • Ik kocht mijn eerste Bitcoin in 2013.
  • Ik schreef een het eerste Nederlandstalinge boek over Bitcoin Blockchain in 2015.

Bitcoin en Blockchain: Je hoort er steeds meer over, maar: wat is het eigenlijk, hoe werkt het en wat kun je ermee?

De Blockchain is een globaal, decentraal gedistribueerd grootboek waarbij vele duizenden computers wereldwijd werken aan de verwerking van transacties. Over de inhoud van het grootboek hebben ze ondubbelzinnig overeenstemming. In het wereldwijd gezamenlijk gedistribueerde grootboek worden alle transacties bijgehouden, zodat iedereen weet wat van wie is. Je kunt dus zo een wereldwijde decentrale database van bezittingen maken.

Dankzij deze techniek kun je tevens onderling (decentraal) alles wat digitaal is snel, veilig, waterdicht en ondubbelzinnig van eigendom laten wisselen. We hebben dus niet langer een derde partij nodig om de betrouwbaarheid van een transactie te kunnen waarborgen. De ‘trusted third party’ (zoals een bank, notaris, kadaster en KvK) is theoretisch gezien overbodig. Want wat in de Blockchain staat is ondubbelzinnig vastgelegd. Het is een nieuwe vorm van transactietechnologie met een ‘single source of truth’. Met deze technologie kun je als het ware een extra laag van vertrouwen bovenop het internet plaatsen. De technologie creëert tevens digitale schaarste en dat is uniek in het​ ​internettijdperk​​,​ waarin ​alles ​moeiteloos, kosteloos en zonder kwaliteitsverlies oneindig te kopiëren​ valt.

Daarnaast is er een wilde wereld van cryptocurrencies, ICO’s en AltCoins. Digitale valuta nemen spectaculair in waarde toe, maar dalen soms ook sterk. Ze vertegenwoordigen een nieuw tijdperk van digitale valuta en tokens.

Boek de lezing over Bitcoin Blockchain

Download het e-book gratis hieronder.

Lezing Blockchain

Blockchain is vooral bekend omdat het de basis vormt voor cryptovaluta zoals Bitcoin, maar dat is niet alles. Volgens velen heeft Blockchain de potentie om de grootste IT-revolutie sinds het internet teweeg te brengen. Het World Economic Forum heeft Blockchain technologie in de top 7 van technologieën die de potentie hebben om de wereld ten goede te veranderen opgenomen.

Nieuwsgierig? Download dan het e-book. Na 50 minuten lezen ben je helemaal bij.
– Makkelijk leesbaar en weinig vakjargon
– Rapport is hoog beoordeeld door experts
– Vele honderden keren inmiddels gedownload

Vul je gegevens in om het rapport te ontvangenIk geef ook graag een lezing over Bitcoin Blockchain

Neem contact met me op.